Астрологията и магията

Астрологията изучава движението на Слънцето, Луната и небесни тела и синхронността между техните аспекти и събитията на Земята. Това е възможно вследствие на втория закон на Хермес, който гласи: “Това което е горе е подобно на това, което е долу и това, което е долу е подобно на това, което е горе”. Всяко събитие случило се на Земята (раждане, среща, любов, раздяла, война, смърт) е отражение на микрокосмически план на процесите, протичащи в Космоса.

Хороскопите за всеки ден, публикувани във вестници, списания и др. представляват по-малко от 0,1% от обхвата на науката астрология. Те не могат да бъдат прецизни и точни за всеки човек, защото са ориентирани само спрямо слънчевия знак. Позициите на Луната и другите планети в личния хороскоп, който е уникален за всеки човек, няма как да бъдат отчетени. Ако желаете наистина да разберете влиянието на звездите във вашия рожден хороскоп, трябва да се обърнете към професионален астролог, който да ви го изчисли и изтълкува като се вземат в предвид зодия,дата на раждане,час и мястото на раждане.
В Окултизма има дялове на магията които взимат в предвид в много-голяма степен денят ,разположението на Слънцето и Луната ,това в кой зодиакален знак са и дори часът при правене на определен ритуал или магия.
Тези традиции са наследени от древните жреци на Вавилон,Египет ,Евреите и др.
Голямо внимание на връзката с планетите се наблюдава и в Кабала , като всяка планета се свързва с определен Ангелски Орден с определени функции и влияние върху дейностите на човека и земята.
Както се досещате ако решите да правите магия за любов ,би трябвало да се обърнете към Ангелите на Венера .Като подходящия ден за това е Петък при нарастваща Луна , ако искате да вършите ритуал,магия… за война ,разруха и подобни е добре да се свържете с енергийте на Марс във Вторник при намаляваща Луна и т.н . Вярва се че фазата на Луната е от съществено значение: примерно – ако ще правите нещо градивно като магия за здраве ,пари ,любов…. Луната трябва да е нарастваща , а ако правите за война,отмъщение ,разваляне на нещо дори и разваляне на магия Луната е добре да е намаляваща.
Друга теория гласи че влиянието на планетите върху живота и съдбата ни не е толкова Ангелска или духовна а Енергийно-информационна.Вярва се че всяка планета има и излъчва специфична Енергия която дава отражение на Земята и другите планети в системата като си взаимодействат по Енергийно-информационен път .Това явление в науката се нарича Торсиони полета и учените смятат че освен Гравитационните полета чрез които си влияят планетите ,те си влияят и чрез пренос на информация чрез тези Торсионни полета.С други думи освен гравитацията и силата на привличане и отблъскване между планетите се прехвърля и информация – нещо като космически Wi-Fi.
Всяка планета има свой живот,свой характер,своя идентична енергия ,сила на гравитация и влияние.
Всеки знае че възрастен човек е съставен от около 60% вода , всеки знае че Луната е причината за приливите и отливите на моретата и океаните .А представяте ли си щом гравитацията на Луната мести океани какво влияние оказва на водата в нас.Влиае на жлезите и хормоните в тялото ни като по този начин влияе на мозъка и на това как се чувстваме,влияе на почти всички органи и функции в тялото ни.Да не забравяме че и кръвта е течност което ни влияе на Сърдечно-Съдовата система и т.н.
Изучаването на информационното влияние на планетите е вече сфера на Астрологията.Всяка планета оставя върху нас Енергиен отпечатък и влияние в зависимост как се чувства и взаимодейства с другите планети в момента.
И да не забравяме : освен Гравитационно поле планетите притежават и Торсионно /информационно/ поле , което е научен факт и вече е доказано от физици и се ползва в Квантовата Механика .
Е , за сега толкова .До скоро!!!
Повече за Торсионните полета може да разберете от  тук…
Facebook Comments
Spread the love

admin

За мен