Диети и Отслабване

Диети и Отслабване

Понеже Темата е актуална а пък и аз съм полупрофесионален бивш спортист учил в Спортно Училище и ходил на редица Състезания , реших и аз да споделя мнение за ролята на Диетолодията и Правилното хранене в Окултизма , Миистиката ,Религията и Светския живот .

Правилното и природосъобразно хранене заема съществено място в Мистицизма и Религиите и едно от основните умения които трябва да придобие един Духовен човек или Маг тръгнал по пътя на саморазвитието .

Като започнем от Мюсолманството – Корана изрично забранява употребата на Свинско Месо , било заради влиянието на хорестерола в техните условия или за друго но аз само мога  да ги поздравя  за принципите и дисциплината при изпълнението на религиозните празници и задължения около тях.

Хиндоизма и Будизма . На някой от Хиндуисците пък и е забранена да ядат Телешко и голяма част от Йогите и Будистите са вегани или вегетарянци – както е казано “ С каквото се храниш – в това се превръщаш „

В Християнството ние ползваме Постене : Постене преди Коледа , Постене преди Великден или постене преди извършване на някой важен ритуал при нашите Попове . Постенето освен че изчиства организма от токсини , излишни мазнини и други вредни за душата елементи и подсилва нашата воля , самоувереност и духът ни . Обратното на Постене е Блаженето .

Аз като Окултист отделям огромно внимание на начинът си на хранене и бих казал че храненето както и споменава д-р Папюс играе съществено място при събирането на лична сила . Месо почти не употребявам вече или в краен случай пиле , риба или дивеч . Свинското и полуфабрикатите съм ги изключил отдавна и се чувствам много леко , издръжлив и с повишена енергетика . Ако се нахраня примерно с гозба със свинско , веднага се усеща падане на енергетиката , жизнения тонус и промяна в емоционалноста и начинът ми на мислене . Ставам по-муден , разглезен и къпризен , депресивен и изчезва чувството за свежест и оптимизъм . Даже от скоро минах на Течна протеинова диета и Смути от плодове , зеленчуци , ядки или някоя манджа която майка ми е сготвила . Взимам и добавки понякога да балансирам понеже съм мъж все пак и имам нужда то 2000-2500 калории на ден , като употребявам малко соев протеин , натурални аминокиселини и витамини комплекс . Мога да кажа че се чувствам много – по добре , ползутворен и енергичен от колкото когато се храня нормално  .

За младите дами диетите и килограмите се знае че заемат главно място в живота им и бих и дал няколко съвета :

  • Избягвайте мазни храни – олио , пържено , полуфабрикати и бързи храни .
  • -Избягвайте сладкото , захарта , десертчета и глезотийки .
  • Използвайте протеинови храни повече , вместо въглехидрати .
  • Замествайте в храненето си – вместо един бургер или пица може една салата с малко хляб или подобно , плодове , зеленчуци , бели меса .
  • Спортувайте или се движете повече , особено сред природа и чист въздух .
  • Ако имате проблеми с килограмите малко Спорт , движение и Фетбърнър което е комбинация от Аминокиселени и др и няма нищо общо със спортната химия ще ви свърши мн. добра работа.
  • А – и не забравяйте постоянството и го изградете като начин на живот а не „Една диетка тука че идва моренце , бала и прочие “ и после Йо Йо !

Чао от мен и Успех !

 

Facebook Comments
Spread the love

admin

За мен