Защита от магии

Множество народни практики и начини за защита от магии са били забравени през годините и се налага, отново да си припомним това, което някога е било известно на някой от предците ни. В наши дни само някой от старите баби помнят тези знания, докато псевдо магьосници и врачки активно се възползват от методите на магията

  • Старинни вещерски практики.

Така или иначе, подобна среща с недотам честна и квалифицирана врачка  може да ви споходи и вас. Това се случва дори и на улицата. За това се пазете и отбягвайте подобни контакти. Ако все пак не успеете да се измъкнете, внимавайте да не попаднете под хипноза или уроки , доста от тях имат умението да урочасват виж повече…. Дръжте ръце в джобовете си и не позволявайте да ви докоснат. Не гледайте право в очите, а някъде между веждите. В никакъв случай не започвайте разговор, макар че понякога помага споменаването на собствената ви баба-магьосница или произнасянето на старинни вълшебни думи – “тер-му-ле” и “тор-ну-лес” или някоя глупост без смисъл която звучи като магическо заклинание или магия. Може би на всеки поне веднъж в живота се е случвало след среща със странно изглеждащ човек да получи емоционален дисбаланс , високо кръвно , безпричина изнервеност , главоболие и др  ако усетите нещо подобно ,понеже някой от тези стари магове умеят някой техники и по някоя друга магия– след подобна среща може да направите следното.

Веднага щом се приберете изперете дрехите, с които сте били облечени, с хладка вода и сол. Вземете задължително  душ, е и поставете всички бижута и украшения, носени в този ден, в съд със студена вода и сол за няколко часа. С всички лични вещи, които са били докоснати от лъжливата врачка, постъпете по същия начин. В случаите, когато става въпрос за снимки или други предмети, които не може и не бива да се мокрят, поставете ги за няколко дни с лицевата страна към гърба на огледало или зад икона или ги покрийте със сол.

  • Ето някои други позабравени техники за предпазване от проклятия и магии.

1. Мийте пода само когато всички са си в къщи, в противен случай може да “измиете следите” на домашните си.

2. Не поставяйте ножовете и вилиците с острата част нагоре,защото ще си навлечете злоба.

3. Никога не поставяйте хляба с долната част нагоре – това е равносилно на пожелание за смърт.

4. Ако изпуснете нож, вилица или лъжица от масата, почукайте три пъти с дръжката по масата (без да говорите). Така ще се предпазите от нежелани гости.

5. Когато подстригвате косата си, ноктите или паднал зъб, не ги изхвърляйте където ви попадне, понеже могат да се използват за направата на магия върху вас. Да ги изхвърлите през прозореца е на болест. Да ги изгорите (тук има две мнения) – според учителя Петър Дънов е за препоръчване, а според други источници води до заболяване.Аз лично ги заравям в градина или гора.

6. Не раздавайте свои снимки на всекиго, не ги оставяйте на леснодостъпно за всеки място и внимавайте, когато давате свои документи със снимка – чрез тях, върху вас може да се упражни всякакво въздействие. Същото се отнася за специални за вас дати и особенно рожденни, любими лични вещи, имена и прякори. Бъдете особенно внимателни към дълго притежаваните часовници (дори и неработещите), тъй като между тях и собственика им се установява специфична енергийна връзка. 

7. Свърши ли ви солта вкъщи – ще ви споходи бедност.

8. Никога не оставяйте върху покойник халката, закопчани колиета, завързани възли – това води до появата на привидения.

9. Ако ви се наложи да се върнете обратно, след като сте тръгнали на някъде, поздравете се на глас в огледалото (ако няма никой друг).

10. Ако черна котка ви мине път, това е предупреждение. Не самата котка ви навлича неприятности, тя само ви предупреждава.

11. Ако видите жена с празно ведро – и работата ви е празна.

12. Ако намерите пари, похарчете ги бързо и имайте предвид, че “от където дошли, там отишли”.

13. Не дарявайте и не приемайте подарък без символичен “откуп” носна кърпа и ръкавици (на раздяла), часовник (на мъка), остри предмети (водят до караници и скандали с последствия).

14. Ако старнни неща стават в дома ви или просто нещо ви тревожи, огледайте добре всички врати, зад гардероби и дивани ,прозорци, черчевета и рамки за забодени кърфички, влакна, конци, топченца ,листчета ,турбички ,косми,нокти и други дребни предмети. Откриете ли нещо което не е ваше изхвърлете го в река или го изгорете без да го докосвате с голи ръце, после направете основни почистване в дома си. В много случаи това е “първата помощ”, от която се нуждаете.Магия може да се направи с абсолютно всичко ако магът е опитен.Дори не е нужно да се подхвърля нещо в домът ви,но ако се подхвърли муска и не се премахне , магията ще е по-силна.Дори и с 5см конец мога да направя черна магия /въпреки че не се занимавам с това/,и няма и да го намерите.

Според моя лична практика много помага и да има връзка или глава чесън над вратата и да се поръси с морска сол под или пред прага и прозорците ,като се сменя от време на време.

Огромна защитна функция са играели и шевиците по дрехите и носиите на нашите предци,като това е било цяло изкуство и наука която се е предавала от поколение на поколение ,но за съжаление вече е почти забравено.Като се замисли човек във всяка култура в древноста са се ползвали фигури и символи като защита от зли сили и магии.

Е, това съвсем не е всичко от старите бабини суеверия, но запомнете, че дори и да не вярвате, поне не вредят.

Facebook Comments
Spread the love

admin

За мен