Най-опасните книги в света

През дългите векове, тайното знание е съществувало в устните предания, съобщавани от Учителите на свойте ученици. Адептите, които са получавали посвещение в специални училища за мистерии, се заклевали да не предават никому това, което са имали възможностда научат, и трябва да се отбележи, че тази клетва почти никога не е била нарушавана. Древните са разбирали твърде добре отговорността за притежаването на знания, за тайните на Вселената, за магическите науки, както и някои сведения за природните и точните науки.

Създаването на записи, хроники, и издълбани в камък свещени текстове са в резултат на изключителна необходимост: безкрайните войни, болести и природни бедствия са застрашавали от пълно унищожаване на всички физически приносители на знания. Но дори и тогава, достъпа до информацията, записана върху пергамент или върху камък, има само ограничен брой от представители на жреческото съсловие, нерядко комбинирано, за да изпълняват религиозни церемонии и ритуални дейности. Впрочем, тази секретност има доста логична причина.

 

Съществуват произведения в които е скрита изключително голяма сила , за нещастие негативна .Която може да донесе на притежателя си нещастия,болести и дори смърт.

Поради информационната глобализация и интернет тези книги станаха достъпни за обществото без да се има в предвид в кого ще попаднат и дали е достатъчно подготвен този човек за информацията и познанието в тях.Те изкушават много съблазнително като предлагат :Сила ,Власт и Богатство ,Любов ,Знание…. и голяма част от читателите и се възползват от тях.

 

Най-известните и използвани за България са:

 

-Малкия ключ на Соломон .

Малкия Ключ се преписва на цар Соломон ,което още е спорно.В нея са описани символите и сигилите за призоваванена 72мата принца на ада и как да се призоват и да се защитиш – което е мн трудно и мен ме съмнява че човек може да се защити . Да не забравяме че си имаме работа със сили които не са от човешки порядък и са на хиляди години .Лично съм срещал случаи на хора които са използвали печатите от тази книга.Единият в беше студент по изобразително изкуство и почти не се побърка момчето , после лежа по болници с операции и т.н.

Другият случай беше с един юристконсулт който направо се побърка.Познавам и хора /магове/ които си ползват тази система и са добре но те просто минават на страната на мрака за което рано или късно ще и се държи сметка.

 

-Некрономикон.

Некрономикон” – смъртоносната творба на безумния арабин Абдул Алхазред, съхранила в себе си знанията от забранените епохи. Страниците й са кървав храм на Великия Ктхулу, Нйарлатхотеп, Азатот, Йог Сотхот и Козирога с хилядното потомство. Книга, която неизменно завлича неразумните си читатели в дебрите на мрака и им отрежда зловеща и болезнена съдба. Символ на онези космически сили, които са отвъд нашите възприятия и до които не бива никога, при никакви обстоятелства, да се докосваме.Твърди се че автора Абдул Алхазред е полудял,избягал е в пустинята където се е саубил.Пресъздадена е от Х. Ф. Лъвкрафт.

 

-Илюстрована Гоетия.

През 1904 год А. Кроули преиздава Демонологията на Цар Соломон.Поради убеждението че трябва да се спазват сложни процедури и заклинания посочени в оригиналния текст които отежняват системата Кроули преработва и опростява нещата като включва заклинания на Джон Дий виж… магьосник и астролог на Кралица Елизабет  .Базирана е Малкия Ключ на Соломон но с някой корекции ,допълнения и опростения. Достъпна е на българския  книжен пазар.

 

-Свещенната магия на Абремалин мага

Базирана на Кабала и древните знания на Египтяните тази книга ни учи как да ползваме амулети които са свързани с тъмните и светлите сили и как да правим ритуали без да пострадаме сериозно от това / което е малко сложно/ . В основата си е ориентирана към Бога и Свещенните Ангели и как да те защитят така че да можеш да работиш и с демони , но това е изключително сериозна и опасна наука в която малцина ще успеят да се справят.

 

В тези книги са описани ритуали и начини как да се призоват демони като се обяснява че призоваващия може да подчини демоните на волята си чрез описани защитни мерки и да ги принуди да му свършат услуга,но истината е съвсем друга.Дори опитните магове не могат да подчинят демон и в историята е имало единици хора които са могли да го правят.В крайна сметка по този начин ти ставаш роб на демона и започват нещастията в живота ти.Лошото че тези книги попадат в ръцете на деца и любопитни и неопитни хора които подценяват ситуацията докато не стане прекалено късно.При ритуалите трябва да се спазват стриктно някой процедури и инструменти за защита за които човек трябва да има богат Окултен опит и практика .Съвсем не препоръчвам на хора без опит да ползват тези системи или части от тях като амулети,печати ,ритуали и др.

 

За да видите и старите коментари по-доло натиснете бутона Sort by в дясно и го настройте на Oldest .

Facebook Comments
Spread the love

admin

За мен